Detektívky

Potkan (František Kozmon)

Zvieraciu krimi sériu od Františka Kozmona som začala čítať až od štvrtého dielu (Vlka). A keďže odvtedy som prečítala všetky nasledujúce tituly zo série, bolo načase vrátiť sa na začiatok. Prvou knihou v sérii je Potkan.

V bratislavskom podzemí sa spája sieť potrubí a tunelov, kam sa schádza všetok odpad z domácností. Práve na takomto mieste sa našlo telo, na ktorom si už začínajú pochutnávať potkany. Vyšetrovanie prípadu zavedie vyšetrovateľov do dávnej minulosti. Prípadu sa ujíma nová posila. Marek Wolf, ktorý sa práve prisťahoval z Kanady. On jediný verí, že za vraždu spred dvadsiatich rokov sedí nevinný muž. Podarí sa mu získať kolegov na svoju stranu?

Tí, čo môj blog sledujete už dlhšie, určite viete, že tohto autora mám veľmi rada. Nielen kvôli knihám, ale aj ako skvelého človeka. Bolo preto načase, aby som si postupne prečítala všetky knihy zo série. Je zvláštne vrátiť sa k prvej časti série, keď už máte prečítanú poslednú. Svojím spôsobom zaujímavé, vrátiť sa v čase tam, kde všetko začalo.

Do príbehu som bola vtiahnutá už prológom. Vyvolal vo mne poriadne zimomriavky. Nielen kvôli snehu, ktorý v ňom bol spomínaný. Začiatok príbehu sa rozvíjal o čosi pomalšie. Sledujeme príchod Mareka na Slovensko, postupne sa spoznávame s jeho novými kolegami. Ich spočiatku napäté vzťahy sa menia na nielen profesionálne puto.

Kriminálna zápletka sa mi páčila. Pretkávanie pohľadov do minulosti s priebehom vyšetrovania núka čitateľovi pocit, že vie, kto bude vrah. Nie je to však omyl? Čaká nás množstvo zvratov a prekvapení, množstvo intríg i politickej špinavosti. Všetko výborne prepojené, namiešané tak, že knihu nemôžete odložiť. Ani ak práve máte iné povinnosti.

Prvý diel zvieracej série Potkan ma pozitívne prekvapil. Zaujímavý kriminálny prípad, ktorého vyšetrovanie som si naozaj užila. Aj napriek pomalšiemu rozbehu som knihu nemohla odložiť. Posledné strany som už čítala na jeden dych. Páčilo sa mi vrátiť sa s postavami, ktoré sú mi známe, na začiatok. Presvedčila som sa, že už prvý príbeh predznamenáva úspech celej série.

Knihu kúpite v pevnej väzbe alebo aj ako eknihu.

Titul: Potkan

Autor: František Kozmon

Počet strán: 376

Rok vydania: 2016

Vydavateľstvo: Ikar

Foto: Dominika

0 comments on “Potkan (František Kozmon)

Pridaj komentár