Detská literatúra

Myška ide do školy (Carola von Kessel, Marie Zippelová)

Nedávno som vám predstavila knihu Vianočné listy sovičke. V tejto edícií vyšla vo Fortuna Libri ešte jedna kniha – Myška ide do školy. Napísala ju Carola von Kessel a o ilustrácie sa postarala Marie Zippelová.

Myška sa veľmi teší, že čoskoro začne chodiť do školy. Poštár havran myške prinesie list, kde ja napísané, čo všetko v škole bude potrebovať. Po veľkom nákupe príde ten veľký deň. Trochu sa obáva, pretože nikoho nepozná, ale nakoniec svoj strach prekoná a neskôr si dokonca nájde aj kamaráta plcha. Do školy chodí aj medvedík čistotný. Ten sa myške ešte predtým vysmieval, že je príliš maličká. Potom sa však stane niečo, kvôli čomu práve medvedík čistotný doplatí na svoju veľkosť. Myška s plchom mu pomôžu. Ako to nakoniec celé dopadne?

Príbeh v Knihe o myške je o nástupe do školy. Pokojne by však mohla byť použitá aj pre škôlkarov. Šikovní rodičia by si text určite vedeli prispôsobiť. Myška sa na školu veľmi teší. Ide s mamičkou nakupovať veci zo zoznamu a je hrdá, že bude skutočná školáčka.  Myška si dokonca natrénovala aj cestu do školy. Deti vďaka nej pochopia, že mať trochu strach z niečoho nového, napríklad z nástupu do školy, je úplne normálne.

Ani to, že dieťa nepozná ešte nikoho zo spolužiakov, nemusí byť problém. Myška sa skamarátila s plchom a spolu môžu zažívať nové dobrodružstvá. Deti sa na príbehu medvedíka čistotného dozvedia aj ako sa vysporiadať s výsmechom od svojich spolužiakov. Napriek jeho nevhodnému správaniu mu myška pomôže. Získa si tak ďalšieho kamaráta.

Príbeh je poučný a pre deti vďaka skutočným listom, ktoré myška dostáva, aj atraktívny. Listov je päť. Deti sa na otvorenie každého z nich určite budú tešiť. Každý je iný, podľa toho, od akého odosielateľa pochádza. Pozvánka do školy je úhľadná, list od medvedíka čistotného zašpinený od čučoriedok.

Detská kniha Myška ide do školy má v sebe pekný príbeh o prekonaní obáv z nového prostredia. Obsahuje päť samostatných listov, ktoré deti zaručene zaujmú. Zahŕňa aj veselé ilustrácie a primerané množstvo textu na jedno čítanie. Kniha sa bude páčiť nielen predškolákom. Aj mladšie deti si v nej nájdu určite niečo pre seba.

https://www.fortunalibri.sk/collections/bestsellery/products/myska-ide-do-skoly

Titul: Myška ide do školy

Originálny názov: Die kleine Maus kommt in die Schule

Autor: Carola von Kessel

Ilustrácie: Marie Zippel

Preklad: Barbora Al Zafari

Počet strán: 32 + 5 listov

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Fortuna Libri

Foto: Dominika

0 comments on “Myška ide do školy (Carola von Kessel, Marie Zippelová)

Pridaj komentár