Detektívky

Labyrint klamstiev (Andy Maslen)

Už dlhší čas som nečítala dobrú detektívku a tak mi kniha od Andy Maslena prišla celkom vhod. Labyrint klamstiev je prvou knihou z detektívnej série s inšpektorom Henrym Fordom.

Inšpektora Henryho Forda iba nedávno povýšili a už musí čeliť prípadu dvojnásobnej vraždy. Páchateľ po sebe nenechal žiadne stopy. A Henry tuší, že majú dočinenia so sériovým vrahom. Henry má intuíciu, kto za vraždami stojí, ale bez dôkazov sa nevie posunúť ďalej. Vo vyšetrovaní mu pomáha nová posila forenzného tímu Hannah. Podarí sa im vystopovať vraha skôr, ako pribudnú ďalšie obete?

Nad touto knihou som chvíľu váhala. Nakoniec som veľmi rada, že som sa rozhodla prečítať ju. Dobre, priznávam, že okrem anotácie ma zlákala aj prepracovaná temná obálka. Príbeh ma rýchlo vtiahol a knihu som tak odkladala veľmi nerada. Krátke kapitoly, množstvo dialógov a vcelku dynamický dej.

Kriminálna linka bola naozaj zaujímavá. Spôsob vraždenia a miesta činu ma rozhodne nenechali chladnou. Neraz mi prebehol mráz po chrbte. Autor sa s mysľou čitateľa zahráva a niekoľkokrát sa snaží našu pozornosť odviesť inam. Počas vyšetrovania si kladiete otázku, prečo to vrah robí. Je to psychopat alebo ide o pomstu? Alebo dokonca oboje?

Ja mám v detektívnych sériách rada vývin hlavných postáv. Vzťahy na pracovisku či v osobnom živote. Ako napríklad v krimi sérii od Roberta Bryndzu či nášho autora Františka Kozmona. Aj táto séria má našliapnuté na zaujímavý vývoj medzi postavami. Zatiaľ sledujeme tajomného vyšetrovateľa Henryho, ktorý pred rokmi prišiel pri nehode o manželku. Lenže bola to skutočne iba nehoda? Musím sa priznať, že na túto postavu som si zatiaľ nevytvorila jednoznačný názor. Nie som si istá, či mi je Henry sympatický alebo nie. Zaujímavou postavou je však Hannah, pri ktorej čitateľ cíti, že sa v jej minulosti tiež odohralo niečo, čo sa snaží skrývať. Aj vďaka týmto tajomstvám vás autor slušne navnadí na ďalšiu časť zo série.

Kniha Labyrint klamstiev je veľmi vydarené krimi, ktoré budete iba ťažko odkladať z rúk. Napínavý príbeh plný zvratov so zaujímavou zápletkou, ktorá nie je úplne prvoplánová. Po dlhom čase kniha, pri ktorej som čítala so zatajeným dychom a mala som zimomriavky. Prvý diel série s inšpektorom Fordom ma príjemne prekvapil a ja dúfam, že ostatné časti budú minimálne na podobnej úrovni.

Ukážku z knihy si môžete pozrieť na stránke vydavateľstva:

https://www.albatrosmedia.sk/tituly/24981273/labyrint-klamstiev

Titul: Labyrint klamstiev

Originálny názov: Shallow Ground

Autor: Andy Maslen

Počet strán: 392

Rok vydania: 2024

Vydavateľstvo: Lindeni

Foto: Dominika

1 comments on “Labyrint klamstiev (Andy Maslen)

  1. Spätné upozornenie: Schôdzka so smrťou (Agatha Christie) – Drominička Číta

Pridaj komentár