Detská literatúra

Prosím, neotvárať! Hryzie! (Charlotte Habersacková)

Po trileroch a detektívkach som potrebovala zmeniť žáner. A čo môže byť lepšie na odľahčenie ako kniha pre deti. Prosím, neotvárať! Hryzie! od Charlotte Habersackovej bola ideálna. Hoci napätie nechýbalo ani v tejto knihe.

dsc_0092

Nemo je chlapec, ktorý chodí do školy, má kamaráta Freda a žije v Nudákove so svojimi rodičmi. A je zaľúbený do dievčaťa menom Oda. Raz večer u nich zazvoní poštár. Čudný čas na rozvoz balíčkov, ale Nemo si balíček aj tak preberie. Hoci nie je isté, či je určený pre neho. Adresa totiž vyzerá takto:

Nikto

V pekne prdeli

Na konci sveta

Jeho matka mu prikáže, aby balíček hneď ráno vrátil na pošte. Lenže to by Nemo a jeho kamarát Fred nemohli byť zvedaví. V balíčku bol plyšiak Yetiho menom Icy. Po jeho rozbalení sa začnú diať v Nudákové zvláštne veci. Aby Nemo s kamarátmi zabránil ešte väčšej pohrome, začína pátranie po pôvodnom majiteľovi hračky.

dsc_0093

Môžete mi veriť, že príbeh bude skutočne napínavý. Počas čítania som sa vôbec nenudila a stále sa niečo dialo. Dalo by sa povedať, že je to detektívka pre malých čitateľov. Ale nudiť sa rozhodne nebude ani niekto starší. Ako som bola napríklad ja.

dsc_0094

V knihe nechýba aj zopár ilustrácii. Sú čiernobiele, ale dokonale vystihujú danú situáciu. Veľké plus je aj mapka Nudákova na začiatku knihy. Deti sa tak ľahšie zorientujú v mestečku a môžu si pozrieť vzdialenosti a trasy pátrania. Ďalšie plus dávam za veľké písmená. Deťom sa kniha bude čítať ľahšie a aj vďaka tomu sa knihou určite prelúskajú raz dva. Navyše je kniha vtipná, čo tiež určite zaváži pri čítaní detí. Nemôžem zabudnúť pochváliť aj skvelú obálku, ktorá znázorňuje balík.

dsc_0095

Kniha je určená pre deti od osem rokov. Môj názor je, že pobaví viac o niečo staršie deti. Možno vekovo 10-11 ročné. Kniha je ukončená tým, ako niekto posiela ďalší balíček. Ja sa teda už teraz teším na ďalšiu časť. Pokiaľ mám správne informácie, tak autorke vyšli tri diely. Vyzerá to teda na celkom vydarenú sériu. Preto neváhajte a zadovážte deťom prvú časť.

Za knihu ďakujem Albatrosu. Prelistovať v knihe si môžete aj priamo na stránke:

https://www.albatrosmedia.sk/tituly/19599155/prosim-neotvarat-1-hryzie/

Titul: Prosím neotvárať! Hryzie!

Originálny názov: Bitte nicht öffnen, bissig

Autor: Charlotte Habersack

Počet strán: 224

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Fragment

Foto: Drominička

1 comments on “Prosím, neotvárať! Hryzie! (Charlotte Habersacková)

  1. Spätné upozornenie: Prosím, neotvárať! Slizké! (Charlotte Habersacková) – Drominicka Číta

Pridaj komentár