Romány

Láska s farbou pomaranča (Andrea Boldišová)

Kniha Láska s farbou pomaranča od Andrey Boldišovej sa ku mne dostala cez projekt Podporujme slovenských autorov. Vôbec som netušila o čom bude. Hoci obálka je svieža a naznačuje letnú romancu, tak príbeh je z trochu iného súdka.

DSC_0544

Janka je malé dievčatko, ktoré ide prvýkrát do škôlky. Jej maminka Niki sa vracia do práce a otec Luboš pracuje ako prekladateľ. Všetko je skvelé. Janka si v škôlke nájde kamarátku, ktorá ju ochraňuje a Niki sa tiež dobre zabieha v práci. Lenže Janka zostane chorá. Vážne chorá. Dedičná choroba, ktorú získala od mamy zmení ich život naruby. Na povrch totiž vyplávajú tajomstvá, ktoré nikdy nemal byť odhalené. Podarí sa Janke popasovať s chorobou a vyrieši Nika staré záležitosti?

DSC_0545

Musím sa priznať, že som nečakala, ako silno ma kniha zasiahne. Ako som už písala v úvode, podľa obálky by som očakávala sladkú letnú „love story“. Možno o niekom, kto pracoval počas leta na zbere pomarančov alebo niečo podobné. Opak je však pravdou. Príbeh odzrkadľuje situácie, ktoré bežne prežívajú mnohé rodiny. Je až príliš reálny a mnohé ženy, matky tieto situácie poznajú. Mňa to veľmi chytilo za srdce, pretože sama mám dieťa a pokiaľ zostane choré, tak robíte aj nemožné, aby to tak nebolo. Preto som to s Niki a s malou Jankou veľmi prežívala.

DSC_0553

Tak isto aj vzťahy, na ktoré autorka poukazuje v knihe, všetci poznáme. Problémy komunikácie a dôvery pozná snáď každý, kto mal akýkoľvek vzťah. Vyriešiť tak zamotanú situáciu, ktorú prežívajú hlavní hrdinovia nie je jednoduché, ale ani nemožné.

Mne sa kniha páčila. Veľmi dobre sa čítala. Neboli v nej žiadne zbytočnosti a hluché miesta. Pokiaľ máte radi príbehy zo života, tak po nej určite siahnite. Odporúčam ju skôr ženám 30+. Prípadne ženám, ktoré už majú deti a vedia, čo je to strach o milovanú osôbku.

Za knihu ďakujem Projektu PSA

Kúpiť si ju môžete na Martinuse:

Tvrdá väzba

E-kniha

Titul: Láska s farbou pomaranča

Autor: Andrea Boldišová

Počet strán: 256

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Elist

Foto: Drominička

0 comments on “Láska s farbou pomaranča (Andrea Boldišová)

Pridaj komentár