Romány

Zákon príťažlivosti (Katarína Kuniková)

Po náročnejších knihách som dostala do rúk novinku od slovenskej autorky Kataríny Kunikovej. Zákon príťažlivosti je autorkin prvý román. Má krásnu obálku a dostal prezývku „slovenských päťdesiat odtieňov.“ Práve tá prezývka knihy ma trochu odrádzala od čítania, lebo to nie je žáner, ktorý by ma bavil (aj keď v minulosti som čítala aj to).  Nakoniec som knihe šancu dala a viete čo? Je to lepšie ako 50 odtieňov.

DSC_0271

Laura sa po ťažkom rozchode rozhodne postaviť na vlastné nohy v novom meste. Nikoho nepozná, získa podradnú prácu, ale žije v krásnom byte. Radosť z nového bývania jej pokazí sused, s ktorým má spojený balkón. On si totiž svoj život užíva naplno a ženy sa u neho striedajú ako na bežiacom páse. Vzájomná nevraživosť však postupne začne iskriť. Podarí sa rozdúchať vášeň alebo sa im do cesty pripletie niekto iný?

Netuším, u koho vznikla prezývka, že ide o slovenských 50 odtieňov, ale podľa mňa sa k tejto knihe príliš nehodí. Ja osobne by som po nej práve preto nesiahla. Kniha nie je určená iba pre milovníčky erotickej literatúry. Vášeň a sex tu síce nechýba, ale ani zďaleka nehrá prím.

DSC_0278

Do knihy som sa pustila v deň, keď mi prišla. Hneď v ten večer som mala prečítané dve tretiny. Poslednú som prečítala na jeden dych hneď na ďalší deň. Tak ako to už v podobných románoch býva, akosi tušíte, s kým hlavná hrdinka skončí v poslednej kapitole. Mne to vôbec neprekážalo. Lauru som si veľmi obľúbila a prežívala som s ňou každú radosť aj starosť. Jej cesta nebola jednoduchá a práve to ma nútilo čítať ďalej a ďalej.

Príbeh bol napísaný veľmi pútavo, okrem drámy a vášne sa pripravte aj na dávku ironického humoru. Nejeden raz som vybuchla smiechom. Mala som šťastie, že som knihu nečítala niekde na verejnosti. Autorka v príbehu rieši aj ťažšie témy. Vzťahy v rodine či povýšeneckosť a intrigy. Je tu všetko, čo v správnej romantike má byť.

DSC_0273

Hoci som mala z tejto knihy mierne obavy, či sa mi bude páčiť, som z nej nadšená. Čitateľky v knihe nájdu skvelý, oddychový príbeh plný vzrušenia, vtipu a v neposlednom rade aj lásky. Až mi bolo ľúto, že kniha nemala viac strán. Pre mňa je kniha veľké pozitívne prekvapenie a už teraz sa teším na ďalší román od autorky. Ak teda hľadáte knižný darček pre ženu akejkoľvek vekovej kategórie, tak neváhajte siahnuť po Zákone príťažlivosti. Okrem toho podporíte slovenskú tvorbu. Táto kniha môže bez problémov konkurovať zahraničnej beletrii.

Za knihu ďakujem vydavateľstvu Slovenský spisovateľ.

Kúpite v tvrdej väzbe alebo ako e-knihu.

Titul: Zákon príťažlivosti

Autor: Katarína Kuniková

Počet strán: 224

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Foto: Drominička

5 comments on “Zákon príťažlivosti (Katarína Kuniková)

  1. Spätné upozornenie: Lásky z karamelu (Katarína Kuniková) – Drominička Číta

  2. Och bože konečne niekto kto čítal Zákon Príťažlivosti a má na to taký istý názor🥰. Táto kniha je oveľa oveľa lepšia ako 50 odtieňov sivej a aj ja som rozmýšľala že mám kúpiť alebo nemám ale sok rada že som to nakoniec kúpila lebo tento román som oficiálne dala do obľúbených. Dúfam že tento komentár prečítaš a dúfam že sa môžeme o tom baviť lebo nemám nikoho kto by čítal túto knihu😂 a keď chcem o tom s niekým rozpravattak to nechápu. A ešte jedna vec strašne sa mi páčila tvoja recenzia.

    Páči sa mi

    • Ahoj Sandra. Ďakujem za komentár. Som nesmierne rada, že sa kniha páčila. Za mňa osobne bolo pomenovanie knihu ako “50 odtieňov” veľká urážka. Kniha bola lepšia. A tiež som sa kvôli tomu už trochu pochytila s niekým.

      Páči sa mi

  3. Ivana Pásková

    Krásně napsaná recenze a musím říci, že mě na knihu navnadila. 🙂

    Páči sa mi

Pridaj komentár