Životný štýl

Ako sa stať Parížankou… nech žijete kdekoľvek (Anne Berestová, Audrey Diwanová, Caroline de Maigretová, Sophie Masová)

Po nacistami okupovanom Paríži sa vraciam do súčasnosti. V Paríži však zostávam. Do rúk sa mi dostala zaujímavá lifestylová kniha s názvom Ako sa stať Parížankou… nech žijete kdekoľvek. Je výtvorom štyroch autoriek. Anne Brestová, Audrey Diwanová, Caroline de Maigretová a Sophie Masová vám priblížia svet parížskych žien.

Sama za seba musím napísať, že Parížanky sú pre mňa fascinujúce ženy. Slobodné, štýlové, nezávislé, trochu melancholické a istým spôsobom snobské. Vďaka tejto knihe sa im dostanete pod kožu a množstvo vecí sa vďaka nej naučíte.

Kniha je rozdelená do piatich väčších okruhov. V každom z nich nájdete niekoľko článkov, ktoré sú poväčšine rozsahom na jednu až dve strany. Témy, ktoré v knihe nájdete sú rôznorodé. Či už sú to najslávnejšie Parížanky alebo nedokonalé matky. Ako to zvláda Parížanka na vidieku či ako prestrieť stôl. Ako je to s neverou a jedlom po sexe?

Šedivé vlasy? Buď nijaké, alebo všetky biele. Soľ a korenie patria len na stôl.

str. 17

Pre nás ženy sú Parížanky stelesnením dokonale oblečenej a štýlovej ženy. Parížanky sa držia hesla „menej je viac“. Či už je to v líčení alebo v šperkoch. Nepotrpia si na okázalé prstene, dokonca ani zásnubné. Majú radi luxusné a kvalitné veci, nie však na prvý pohľad. Parížanku len sotva uvidíte „obrandovanú“ od hlavy až po päty. Kvalitné veci sa nemusia nakupovať v luxusnom obchode. Chcete vedieť, kde ich Parížanky ukoristia? Toto sa dozviete v knihe aj s množstvom ďalších rád a inšpirácií ako byť štýlová.

V knihe ma veľmi bavili články o vzťahoch. Láska, nevera, milenci. Mentalita Parížaniek je v tomto smere iná ako sme zvyknuté. Boli chvíle, keď som pri čítaní krútila hlavou, na druhej strane som ich obdivovala pre ich voľnosť a nespútanosť. Byť svojim spôsobom drzá, snobská, ale aj zraniteľná. Takú ju však vidí málokto.

V knihe nechýba ani nespočetné množstvo fotografií a kresieb. Všetky dokonalo vystihujú parížsku ženu. Z fotiek priam sála atmosféra Paríža. Istá melanchólia, vzrušenie a prirodzená krása. Keď nič iné, tak túto knihu si musíte minimálne prelistovať. Bola by však škoda si ju neprečítať. Nájdete tu množstvo aforizmov, citátov. Tipy na filmy a dokonca aj knihy. V neposlednom rade musím spomenúť aj niekoľko receptov. V závere knihy nájdete aj parížske adresy, ktoré autorky odporúčajú či už na návštevu s milencom alebo na presnorenie blšieho trhu.

Štýlová kniha Ako sa stať Parížankou… nech žijete kdekoľvek vám ukáže zraniteľnosť aj sebavedomie Parížaniek. Zasvätí vás do tajov módy a aj vy sa tak môžete stať jednou z nich. Úžasná kniha plná fotografií, ktorú si budete chcieť prezerať stále. Ja som si istá, že sa k nej ešte vrátim. Výhodou je, že môžete čítať ktorúkoľvek časť bez toho, aby ste išli v poradí. Naučte sa komunikovať, obliekať aj variť ako pravá Parížanka.

Chcete viac tipov ako sa obliecť na štýl pravej Parížanky? Kliknite na odkaz nižšie a inšpirujte sa:

https://www.izlato.sk/blog/obliekajte-sa-stylovo-ako-prava-parizanka-n397.html

Originálny názov: How to be Parisian Wherever You Are: Love, Style, and Bad Habits

Autorky: Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret, Sophie Mas

Preklad: Alica Wursterová

Počet strán: 272

Rok vydania: 2016

Vydavateľstvo: Ikar

Foto Drominička

0 comments on “Ako sa stať Parížankou… nech žijete kdekoľvek (Anne Berestová, Audrey Diwanová, Caroline de Maigretová, Sophie Masová)

Pridaj komentár