Trilery

Nebezpečné puto (Sandra Brown)

Vydavateľstvo Slovenský spisovateľ nám v pravidelných intervaloch dávkuje skvelých autorov. Či už je to Agatha Christie, Mary Kubica, Alex Dahl alebo Sandra Brown. Posledná menovaná je už pre mňa stávkou na istotu, keď hľadám niečo vzrušujúce a oddychové zároveň. Naposledy som čítala knihu Nebezpečné puto a tu je môj pohľad na ňu.

Je to už dvadsať rokov, čo sa štyria muži dohodli, že vylúpia obchod. Lúpež sa podarila, ale po nej sa všetko skomplikovalo. Jeden z nich skončil v base, jeden je mŕtvy, ďalší v nemocnici a posledný podľa všetkého utiekol aj s lupom a zanechal po sebe dve dcéry. Jedna z nich, Arden, sa po rokoch vracia do rodičovského domu. Miestni si celú záležitosť pamätajú a tak sa o nej hneď šíria klebety. Otcovi bývalí komplici ju majú na muške. Čo ak vie, kam zmizol jej otec aj s lupom?

Sú knihy, pri ktorých jednoducho viete, čo čakať. Je to aj prípad kníh autorky Sandry Brown. Ako som už písala v skoršej recenzii, autorka má istú šablónu. Sebavedomá a zároveň zraniteľná žena, sexi a drsný chlap, ktorý však koná vždy spravodlivo a čestne. Ona je takmer vždy v ohrození a on je ten, kto ju ochráni. Aj napriek tejto zabehnutej šablóne jej knihy čítam rada. Možno práve tá istota niekedy zaváži a ja som rada, že viem, čo od príbehu očakávať.

Aj táto kniha bola v tomto smere podobná svojim predchodkyniam. Ani teraz mi to neprekážalo. Príbeh bol pútavý, bez zbytočností, obohatený množstvom dialógov. Tentokrát sa v ňom objavujú aj kapitoly z osudnej noci spred dvadsiatich rokov. Vždy z pohľadu niektorého z mužov. Postupne sa tak odhaľujú drobnosti, ktoré dávajú celému prípadu zmysel. Jedna z postáv vás zaručene bude privádzať do šialenstva. Keby sa dala v knihe niekam nakopať, určite by si to zaslúžila na každej druhej strane.

Ani v tomto príbehu nechýba vzrušenie. Nielen z napínavého pátrania, ale aj sexuálne. Medzi hlavnými postavami to iskrí a napätie medzi nimi by sa dalo doslova krájať. V príbehu sa dočítame o posadnutí mocou, vyhrážkach, manipulácii. A na záver nás čaká podľa mňa veľké prekvapenie – nečakané rozuzlenie. A to aj napriek tomu, že autorka má rada vlastnú šablónu. Prekvapila a vyrazila mi dych.

Sandra Brown je pre mňa autorkou, po ktorej knihách vždy rada siahnem. Nebezpečné puto je opäť skvelý triler plný vzrušenia, napätia, tajomstiev a iskrivej vášne. Autorka si vás získa už od prvej strany a nepustí vás až po tú poslednú. Pre mňa opäť skvelé oddychové čítanie.

Kniha je dostupná v pevnej väzbe alebo ako e-kniha.

Titul: Nebezpečné puto

Originálny názov: Thick As Thieves

Autor: Sandra Brown

Preklad: Barbora Andrezálová

Počet strán: 320

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Foto: Drominička

0 comments on “Nebezpečné puto (Sandra Brown)

Pridaj komentár