Detská literatúra

Disney: Uspávanková zbierka rozprávok

Moje deti majú veľmi v obľube Disney rozprávky. Preto som neodolala knihe Uspávanková zbierka rozprávok, ktorú prináša vydavateľstvo Egmont. Čo v nej deti čaká?

Keď sa mi kniha dostala do rúk, prekvapila ma (milo) jej mohutnosť. V dnešnej dobe sú už knihy skôr tenšie a čítanie býva maximálne na jeden až dva večery. Pri tejto knihe to neplatí. Obsahuje šestnásť samostatných príbehov na takmer tristo stranách. Treba však povedať, že väčšinu tvoria ilustrácie. Aj napriek tomu je však textu dostatok.

Táto kniha je pre detských milovníkov Disney ako stvorená. Príbehy, ktoré v nej sú, sú akýmsi voľným pokračovaním rozprávok, ktoré poznáme z kníh, kín či televízie. Deti sa môžu tešiť na Coco, Ľadové kráľovstvo, Levieho kráľa, Popolušku, ale nechýba ani Mickey s priateľmi alebo Macko Puf.

Väčšina rozprávok je spojená so spánkom a nocou. Či už je to Prasiatko, ktoré nemôže spať, lebo sa bojí, alebo námesačná myška, ktorú neustále niečo láka vstávať v noci z postieľky. Mne sa najviac páčila výprava hľadajúca biely šafran, ktorý kvitne len v noci.

Rozprávky nie sú ani príliš krátke, ani dlhé. Ideálne na večerné čítanie. Občas sa v nich zjaví aj niečo strašidelné, ale rozprávka vždy skončí pekne. A deti sa aj čo to naučia. Popri tom, ako im budete čítať, sa môžete kochať prekrásnymi ilustráciami svojich rozprávkových hrdinov.

U nás doma sme zatiaľ nevideli úplne všetky rozprávky, preto si môj syn niektoré súvislosti nebude vedieť pospájať, všetkých hrdinov nebude poznať. Aj napriek tomu je však možné posolstvo každého príbehu ľahko pochopiť. A knihu možno poňať aj ako príležitosť pozrieť či prečítať si rozprávky, v ktorých hlavní hrdinovia vystupujú.

Disney uspávanková zbierka rozprávok je pre všetkých milovníkoch Disney postavičiek a príbehov. A to nielen detských. Šestnásť pekných príbehov (nielen) na dobrú noc je popretkávaných dokonalými ilustráciami. Kniha je vhodná pre deti od 4 rokov. Obrázky zaujmú aj tie mladšie. Aj moja dvojročná dcéra neustále vykrikuje pri pohľade na knihu „Olaf, Olaf“.

Knihu nájdete na stránke vydavateľstva:

https://www.albatrosmedia.sk/tituly/24396939/disney-uspavankova-zbierka-rozpravok/

Titul: Disney – Uspávanková zbierka rozprávok

Originálny názov: Disney: Bedtime Favorites

Preklad: Mgr. Veronika Baluchová

Počet strán: 272

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Egmont

Foto: Drominička

0 comments on “Disney: Uspávanková zbierka rozprávok

Pridaj komentár