Romány

Čajovňa v Tokiu (Julie Caplinová)

Mala som náladu čítať niečo romantické a tak som siahla po overenej sérii Romantické úteky od autorky Julie Caplin. Tentokrát ma vzala až do Ázie, kde sa nachádza Čajovňa v Tokiu. Bude tento útek lepší ako tie predošlé?

Fiona je mladá fotografka, ktorá vyhrá pobyt v Tokiu. Tu sa jej má ako mentor venovať jeden z najlepších fotografov. Po príchode do Japonska však zistí, že jej mentor musel odcestovať a ujme sa jej Gabe. Muž, ktorý jej pred rokmi zlomil srdce. On sa tvári, že Fionu nespoznal. Je to však naozaj tak?

Hoci by sa dalo povedať, že knihy od Julie Caplin sú takmer rovnaké, ja ich mám rada. Je to pre mňa stávka na istotu, keď hľadám niečo romantické, nenáročné a svojim spôsobom dobrodružné. Je pravda, že väčšinou sa iba zmení prostredie a vy od začiatku viete, ako to celé dopadne. Nechýbajú nedorozumenia, zlomené srdcia, ale aj vášeň a romantika.

Za všetkých „útekov“ je zatiaľ Čajovňa v Tokiu mojou jednotkou. Veľmi zaujímavé exotické prostredie. Vďaka Fione a jej pobytu spoznávate aj vy japonské myslenie a krásne miesta. Okrem toho s ňou ochutnáte aj japonské špeciality a zúčastníte sa čajového obradu. Toto miesto si jednoducho užijete. A zrejme väčšina z vás bude mať po prečítaní chuť cestovať. Mňa veľmi očarila postavy Fiony. Na jednej strane ustráchaná ale odhodlaná mladá žena. Rozhodla sa fotiť inak, s emóciami. Kiež by sa jej fotky dali niekde pozrieť. Autorka ich však verne opisuje. Tak ako aj krásne, pokojné aj rušné prostredie Japonska. Kontrasty sú jednoducho úžasné.

Romantická linka bola ako vždy predvídateľná. Mne sa pod kožu dostal aj Gabe. Príťažlivý, trochu drzý a arogantný umelec, ktorý stratil svoju vášeň. Aj keď jeho správanie voči Fione nebolo vždy pekné, romantické gesto v závere všetko zachráni. Musím sa priznať, že som už čítala so slzami na krajíčku.

Čajovňa v Tokiu opäť o čosi prekonala predošlú knihu zo série Romantické úteky. Nádherné kontrasty Japonska, ich filozofia a jedlo. Všetko zabalené v romantickom príbehu, pri ktorom vám v závere zrejme aj trochu zvlhnú oči. Kniha bude skvelým spoločníkom na sychravé dni. Najlepšie pri čaji.

Knihu nájdete na stránke vydavateľstva:

https://www.grada.sk/cajovna-v-tokiu-(1)-100114/

Titul: Čajovňa v Tokiu

Originálny názov: The Little Teashop in Tokyo

Autor: Julie Caplin

Preklad: Jarmila Derbická

Počet strán: 352

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Grada pod značkou Cosmopolis

Foto: Drominička

0 comments on “Čajovňa v Tokiu (Julie Caplinová)

Pridaj komentár