Romány

V mene lásky (Agnés Martin – Lugand)

Vydavateľstvo Lindeni prináša ďalšiu knihu od francúzskej autorky Agnés Martin – Lugand. Titul s názvom V mene lásky prichádza v krásnej jemnej obálke, z ktorej sála pokoj a láska. Aký je vo vnútri?

Madelaine neostáva už veľa času. Na sklonku jej života ju jej dcéra poprosí, aby jej povedala všetko o svojej minulosti. Nechce, aby sa dôležité veci dozvedela od niekoho iného. A tak sa vydáva po rokoch do prázdninového domu, kde zažila lásku, ale aj tragédiu. Madelaine začne rozprávať dcére svoj príbeh, príbeh lásky o skladateľovi, ktorý je stále láskou jej života. Napriek tomu, že sa dvadsať rokov nevideli. Spoznali sa na pláži. Čo sa stane, ak sa tam jej milovaný Joshua objaví? Podarí sa im zlepiť zlomené srdcia?

Knihy od autorky patria k tým menším a tenším. Čítajú sa rýchlo a hoci si veľakrát poviem, že si ju musím ušetriť na viac dní, veľmi sa to nedá. Príbehy bývajú pútavé a je ťažké prestať ich čítať. Je to ten typ knihy, ktorú viete prečítať pokojne za jedno popoludnie. Ak nemáte iné povinnosti.

To, že je kniha útlejšia, autorke nebráni, aby nám priniesla príbeh, ktorý nás chytí za srdce. Od začiatku vieme, že hlavná hrdinka je chorá. Bolo nesmierne ťažké otáčať stranu za stranou, pretože som sa bála, kedy sa jej pohorší. Bála som sa, že nestihne rozpovedať príbeh. Jej rozprávanie bolo emotívne. Vďaka nej sa ocitneme v Bretónsku. Doslova cítime vlhký slaný vzduch a bičovanie vetra. Spoznávame aj jej vášeň k hudbe, ku klavíru. Spoznávame jej nikdy nekončiacu lásku k jednému mužovi.

Autorka strieda rozprávanie príbehu z pohľadu Madelaine a Joshuu. Ich prepojenie sa mi veľmi páčilo. Najskôr boli iba náznaky, neskôr krásne spojenie. Obaja sa snažia vysporiadať so svojou minulosťou po svojom. Pri Madelaine čitateľ cíti, ako sa snaží so svojou minulosťou zmieriť. Ako veľmi chce túto kapitolu svojho života uzavrieť. Najmä tým, že o tom povie dcére. To, že svoje spomienky oživí oveľa intenzívnejšie, ani len netuší.

Útla kniha s názvom V mene lásky je nabitá emóciami, ktoré vám možno zarosia oči. Dojímavý príbeh, pri ktorom nebudete chcieť koniec. Od začiatku totiž viete, že ten vám zlomí srdce. Aj aj zlomil. Tento príbeh je plný lásky, súdržnosti v rodine a podpory. Ak máte radi knihy od tejto francúzskej autorky, určite sa nesklamete.

https://www.albatrosmedia.sk/tituly/25064173/v-mene-lasky/

Titul: v mene lásky

Originálny názov: La déraison

Autor: Agnés Martin – Lugand

Preklad: Zuzana Szabóová

Počet strán: 208

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Lindeni

Foto: Drominička

0 comments on “V mene lásky (Agnés Martin – Lugand)

Pridaj komentár