Detská literatúra

Lula a bodky (Veruška Bobeková)

Ilustrátorku a autorku Verušku Bobekovú som zaregistrovala už dávnejšie. Teraz sa k nám dostala je kniha s názvom Lula a bodky. Rozkošné dievčatko na obálke vás núti pousmiať sa.

Lula je malé dievčatko, ktoré má mamičku krajčírku. Rado si tiež kde tu čosi prišije. A ešte radšej si kreslí a predstavuje si nové šaty. Jedny také si nakreslila. A jej úžasná mamička jej ich ušila. Žlté s bodkami. Lula z nich bola nadšená. Lenže prišiel nevídaný vietor a všetky bodky jej zo šiat sfúkol. Lula bola nešťastná. Hľadala všade a nikde ich nenašla. Až jedného dňa jej mamička prezradila, kde ich treba hľadať.

Lula je naozaj rozkošné dievčatko a aj celý príbeh je milý a čarovný. Formátom je kniha tak akurát do detskej rúčky. Deti si tak môžu veselo prezerať prekrásne ilustrácie, ktoré sú typické pre Verušku. Príbeh však ani zďaleka nezaostáva za obrázkami.

Textu na každej dvojstránke je iba na pár riadkov. Vďaka tomu udržia pozornosť aj menšie deti. Je písaný pekným jazykom, ktorý sa deťom zaručene bude páčiť. K textu je pridaná aj krásna básnička, ktorá sa deťom ľahko dostane do uška. Je len na vás, či k nej pridáte aj melódiu a budete si spolu s deťmi spievať.

Tejto útlej knižke nechýba ani pekné posolstvo. Lula bola nešťastná, že stratila svoje krásne bodky. A ešte viac ju trápilo, že ich nikde nevedela nájsť. Nakoniec však zvíťazila je detská predstavivosť. Vďaka fantázií boli zrazu bodky presne tam, kam patria. A Lula bola opäť to najšťastnejšie dievčatko.

Lula a bodky je krásna kniha s ešte krajšími ilustráciami. Text aj obrázky pohladia dušu nielen deťom, ale aj nám rodičom. Vďaka Lule sa necháme unášať svetom fantázie. Knihu by som odporučila deťom od cca 3 až 3 a pol roka. Ilustrácie bezpochyby zaujmú aj tie mladšie.

Knihu môžete kúpiť na stránke vydavateľstva.

Titul: Lula a bodky

Autor: Veruška Bobeková

Ilustrácie: Veruška Bobeková

Počet strán: 56

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Fortuna Libri

Foto: Drominička

0 comments on “Lula a bodky (Veruška Bobeková)

Pridaj komentár