Romány

Chata vo Švajčiarsku (Julie Caplinová)

Sériu Romantické úteky od Julie Caplin mám úprimne rada. Nedávno v slovenskom preklade vyšla kniha Chata vo Švajčiarsku a ja som spolu s hlavnou hrdinkou veľmi rada utiekla do hôr.

Mína je energická a veľmi rada skúša nové veci. Nemá problém sa bezhlavo pustiť do dobrodružstva. V istej chvíli jej však impulzívne správanie zmenilo život na ruby. Na to, aby získala od všetkého odstup a dala svoj život dokopy, rozhodla sa vycestovať za svojou krstnou mamou do Švajčiarska. Tá prevádzkuje menší penzión. Mína sa chce od nej naučiť piecť jej preslávené torty a načerpať novú energiu na čerstvom horskom vzduchu. Do cesty sa jej však pripletie príťažlivý Luke. Ako veľmi ovplyvní jej rozhodnutia?

Táto séria kníh je skvelá v tom, že presne viete, čo od nej môžete očakávať. Zaujímavé prostredie, množstvo úžasných chutí, príjemné postavy a v neposlednom rade lásku. Na prvý pohľad sa môže zdať, že si stačí prečítať len jednu knihu, keďže všetky sú si veľmi podobné. Mne sa však veľmi páči, ako autorka dokáže opísať prostredie, krajinu a preniesť tak čitateľa na úplne iné miesto. Navyše ponúka aj tie najlahodnejšie delikatesy krajiny či oblasti.

Ani v tejto časti nechýbalo pri čítaní prehĺtanie naprázdno. Množstvo kvalitnej čokolády, čerešňové torty či famózne fondue.  Všetko opísané s takou vernosťou a láskou, že máte chuť si tiež niečo zahryznúť. Veľmi sa mi páčili aj opisy prostredia. Majestátne hory a krásne výhľady vás nútia prehľadávať internet a skúmať nádherne švajčiarske Alpy.

Autorka nám ukazuje ako môže fungovať malý penzión. Čo všetko sa skrýva v pozadí jeho prevádzky. Mňa tieto zákulisné pikošky a informácie vždy bavia. Možno aj preto, že mám hotelovú školu a viem, že akákoľvek prevádzka nikdy nie je jednoduchá. Navyše autorka píše s ľahkosťou a pútavo. Takže ku romantickému príbehu dostanete aj množstvo zaujímavých informácií o krajine či jedle.

Chata vo Švajčiarsku je jednou z lepších kníh zo série Romantické úteky. Hoci ja mám rada všetky. Spolu s hlavnou hrdinkou Mínou si užije množstvo čokolády a snehu. Nádherné prostredie Švajčiarska a malý horský penzión vytvorili skvelú atmosféru. K tomu všetkému si predajte iskrivú romantiku a môžete sa tešiť na príjemnú oddychovku. Kniha, kde síce od začiatku viete, ako príbeh skončí, ale aj tak si ju pri šálke horúcej čokolády alebo kávy veľmi radi prečítate.

https://www.grada.sk/chata-vo-svajciarsku-100161/

Titul: Chata vo Švajčiarsku

Originálny názov: The Little Swiss Ski Chalet

Autor: Julie Caplin

Preklad: Jarmila Derbická

Počet strán: 344

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Grada pod značkou Cosmopolis

Foto: Drominička

0 comments on “Chata vo Švajčiarsku (Julie Caplinová)

Pridaj komentár