Romány

Malibu v plameňoch (Taylor Jenkins Reid)

Americká spisovateľka Taylor Jenkins Reid si ma získala knihou Sedem manželov Evelyn Hugo. Neskôr vydavateľstvo Slovenský spisovateľ prinieslo jej ďalšiu knihu. Daisy Jones & The Six . Aj táto kniha ma očarila. Keď prišla na trh novinka s názvom Malibu v plameňoch, neváhala som ani chvíľu.

Nina Rivová každoročne usporadúva večierok na rozlúčku s letom. Pozvaný je každý, kto pozná adresu. Nina je známa surfistka a supermodelka, jej brat Jay je šampión v surfovaní, ďalší brat Hud je nadaný fotograf. Štvoricu súrodencov dopĺňa najmladšia sestra Kit. V Malibu sú súrodenci veľmi populárni. Jedným z dôvodov je aj to, že sú potomkami legendárneho speváka. Tento rok sa večierok vymkne spod kontroly. Ako veľmi dokáže jedna noc zmeniť životy členov jednej rodiny?

Na túto knihu som sa nesmierne tešila. Jej čítanie som si naozaj užila. Šla som doň ale s menšími obavami. Predtým som čítala zopár recenzií od kolegov, ktorí neboli natoľko unesení, ako z predošlých kníh autorky. Mne však kniha sadla do nálady a nevedela som ju odložiť. Podľa mňa za predchádzajúcimi nezaostáva.

Príbeh má dve dejové linky. Jednou z nich je osudný deň párty v roku 1983. Tieto kapitoly sú rozdelené iba podľa času. Každou pribúdajúcou hodinou pociťujete pri čítaní väčšie a väčšie vzrušenie a napätie. Pomedzi to autorka rozpráva aj príbeh legendárneho speváka Micka Rivu a spoznávame aj minulosť súrodencov. Neviem si vybrať, ktorá z dejových liniek ma bavila viac. Aj pri jednej, aj pri druhej som potrebovala vedieť viac. Aj to bol dôvod, prečo mi stránky pod prstami len tak lietali.

Aj tento príbeh nás necháva nahliadnuť do sveta celebrít. Čo všetko dokáže s človekom spraviť moc, ktorú získal vďaka svojej sláve? To, čo dominuje v príbehu je rodina. Či už funguje tak ako má alebo nie, silné puto súrodencov to môže ustáť. Dojímalo ma, ako dokázali pri sebe stáť aj v tom najhoršom. Zomknúť sa, podporiť a brať ohľad na toho druhého a dať druhú šancu.

Malibu v plameňoch je podľa mňa skvelá rodinná dráma. Precítená, nabitá emóciami. Autorka napísala opäť príbeh, ktorý sa veľmi dobre číta a kniha sa len ťažko odkladá. Nechcem knihu porovnávať s Evelyn či Daisy. Každá bola skvelá, ale každá iným spôsobom. Malibu v plameňoch vás rozčúli, ale aj dojme, ale najmä vám ukáže silu rodinného puta.  

Kniha je dostupná v pevnej väzbe, ale aj ako e-kniha.

Titul: Malibu v plameňoch

Originálny názov: Malibu Rising

Autor: Taylor Jenkins Reid

Preklad: Denisa Jahičová

Počet strán: 392

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Foto: Drominička

0 comments on “Malibu v plameňoch (Taylor Jenkins Reid)

Pridaj komentár