Trilery

To najhoršie v nás (Viktória Dominová)

Od mladej autorky Viktórie Dominovej som čítala triler S úctou, Priateľ, ktorý ma vtedy veľmi prekvapil. Nová kniha autorky s názvom To najhoršie v nás sa mi do rúk dostala úplne nečakane. Už som ju však nechcela dlhšie odkladať a tak som sa pustila do čítania ďalšieho trileru.

Soňa je učiteľka sklamaná láskou. Jej najlepšia kamarátka Martina sa jej neustále snaží niekoho dohodiť. Pri úteku z jedného nevydareného rande Soňa natrafí na Ivana. Sympatický psychológ sa jej dostane pod kožu a stále viac a viac si užívajú spoločný čas. Obaja veria aj v spoločnú budúcnosť. Nie každému je však ich vzťah pochuti. Navyše Ivana začne ohrozovať jeden z jeho klientov. Vyhrážky a vydieranie začnú naštrbovať krehký vzťah.

To, že autorka písať vie, ukázala už pri prvej knihe. Nepochybovala som o ani pri jej druhom trileri. Keď som si prečítala prológ, doslova mi tuhla krv žilách. Vydesil ma a zaujal natoľko, že som potrebovala vedieť viac. Začiatok príbehu mal však podľa mňa slabší rozbeh. Po prológu nás autorka zoznámila s minulosťou Sone a jej kamarátky. Popísala jej vzťahy a dôvody prečo je opatrná voči mužom. To všetko, samozrejme, k príbehu patrilo, ale bolo to zbytočne zdĺhavé a začínalo sa to podobať skôr na rodinnú drámu či román pre ženy.

Z knihy som začínala byť sklamaná. Keď čítam triler, mám rada tuhnutie v žilách, zimomriavky a riadnu dávku strachu a napätia. Tieto pocity prišli až neskôr. Až niekde v polovici knihy, ale prišli. Som rada, že som v čítaní pokračovala. Druhá polovica príbehu bola presne taká, ako som od začiatku dúfala. Zvratov, ktoré mali čitateľa pomýliť, bolo niekoľko. Dostávala som indície, z ktorých som si postupne vytvárala záver. Hoci niektoré situácie som čakala, záver ma prekvapil. Ja som mala v hlave trochu inú predstavu. Autorka ju mala ešte lepšiu. Pozadie psychológie je pre mňa v trileroch vždy veľmi atraktívne. Aj tu sa mi páčilo pracovanie s mysľou postáv. Manipulovanie, šikana, intrigy. Aj toto všetko je v príbehu.  

Veľmi sa mi páči aj obálka, ktorá príbeh verne vystihuje. Čitateľ ju však pochopí až v závere. Jedno malé mínus je pre mňa väzba. Rovnako ako pri predošlej knihe. Strany sa ťažšie pretáčajú. Zrejme kvôli rozmerom menšej knihe s väčším počtom strán. To je však iba môj subjektívny pocit a na kvalite príbehu nič neuberá.

To najhoršie v nás je triler, ktorý ma skvelý prológ, mierne pomalý rozbeh, ale zato výborný záver. Námet knihy sa mi veľmi páčil a chválim autorku aj za množstvo zvratov, ktorými mi vyrazila dych. Nehovoriac o tom, že aj v tomto trileri necháva posledná veta čitateľa s otvorenými ústami. Kto má rad trilery a drámy, tak táto kniha ho určite poteší.

Ja ďakujem autorke za knihu a za opätovnú dôveru. Som zvedavá, čo ďalšie si pre nás pripraví.

Knihu kúpite v pevnej väzbe.

Titul: To najhoršie v nás

Autor: Viktória Dominová

Počet strán: 336

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Naše vojsko

Foto: Drominička

0 comments on “To najhoršie v nás (Viktória Dominová)

Pridaj komentár