Detektívky

Bábkové divadlo (M. W. Craven)

Pri výbere knihy Bábkove divadlo od autora M. W. Craven som chvíľu váhala, či po nej siahnuť. Nakoniec som sa pre ňu predsa len rozhodla a začítala sa. Vďaka bohu.

DSC_0638

Na severe Spojeného kráľovstva vyčíňa sériový vrah, ktorý svoje obete upaľuje v strede kamenných kruhov. Polícia nedokáže zistiť, kto je záhadný Spaľovač. Keď však na hrudníku tretej obete uvidia meno momentálne suspendovaného detektíva, vrátia ho späť do služby. Washington Poe tak spolu s geniálnou analytičkou Tilly Bradshawovou začínajú pátrať po sériovom vrahovi. Poe a Tilly ani len netušia, ako blízko majú vraha. Ten sa s nimi zahráva akoby boli bábky v divadle.

DSC_0641

Krátke kapitoly, ktoré ja v knihách veľmi oceňujem, ma nútili čítať stále ďalej a ďalej. Postupné vyšetrovanie a odkrývanie tajomstiev ma zamestnávali úvahami, kto bude vrah. Keď sa to dozviete spolu so súvislosťami, tak si poviete uff. Aj po zistení, kto je Spaľovač, príbeh pokračuje. Hoci by ste mali pocit, že už vás nič neprekvapí, pretože vrah je odhalený.  Omyl. Kniha je skvelá až do poslednej strany.

Poova skúsenosť s bufetom bola nedobrá. Carmichaelovci núkali jedlo, ktoré mu nič nehovorilo a ešte mu aj nechutilo. Podľa neho ustriciam chýbal len krôčik, aby sa im hovorilo solený sopeľ, a homáre preňho boli iba prerastené ustrice. (str.181)

Veľmi som si obľúbila postavu Tilly, ktorá je matematický génius. Doteraz žila vo svojej bubline. Jej správanie v spoločnosti bolo neohrabané a častokrát nevhodné. Práve jej prostorekosť vás bude baviť. Mne veľmi pripomínala seriálovú postavu Sheldona Coopera. Navyše vyšetrovateľ Poe mal aj niekoľko vtipných poznámok. Vďaka tomu som sa pri čítaní viackrát aj pousmiala. Čo bolo na odľahčenie veľmi vítané. V knihe sa totiž riešia aj veľmi závažné témy ako obchodovanie s deťmi, ich zneužívanie. Aj to, ako ľahko sa dá niekto ovplyvniť a umlčať, pokiaľ máte moc.

DSC_0644

Mňa táto kniha veľmi milo prekvapila. Bola jednoducho skvelá. Príbeh mi pripomínal knihy Roberta Bryndzu. Dokonca by som povedala, že táto sa mi páčila o niečo viac. Ak ste fanúšikmi detektívok, rozhodne si knihu prečítajte. Nenechá vás vydýchnuť až do poslednej strany.

button-bux-e1541068323208

https://www.bux.sk/knihy/417194-babkove-divadlo.html

Titul: Bábkové divadlo

Originálny názov: The Puppet Show

Autor: M. W. Craven

Počet strán: 368

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Ikar

Foto: Drominička

2 comments on “Bábkové divadlo (M. W. Craven)

  1. Spätné upozornenie: Zóna smrti (M. W. Craven) – Drominička Číta

  2. Spätné upozornenie: Čierne leto (M. W. Crawen) – Drominička Číta

Pridaj komentár