Romány

Cukráreň v Paríži (Julie Caplinová)

Séria Romantické úteky od Julie Caplin oslovila v mojom okolí všetky romantické duše. Po Kaviarni v KodaniPekárni v Brooklyne je tu dlho očakávaný tretí diel s názvom Cukráreň v Paríži. Pripravte sa na poriadnu dávku romantiky a zákuskov.

Nina je mladá žena, ktorá je obklopená svojou veľkou rodinou. Hoci ich má rada, začína byť unavená. Z toho, že sa ju stále snažia pred všetkým chrániť a rozhodovať, čo je pre ňu najlepšie. Keď sa jej naskytne príležitosť odcestovať na pár týždňov do Paríža, chopí sa šance. Rodinný priateľ Sebastian totiž potrebuje pomoc pri cukrárskom kurze, pretože si zlomil nohu. Nina si na kurze nájde nových priateľov a začína v sebe objavovať vášeň pre pečenie. Aj napriek tomu, že Sebastian čoskoro zavrie cukráreň, v ktorej kurz prebieha. Nina urobí všetko preto, aby toto časom poznačené miesto zachránila.

Ako to už pri Julie Caplin býva, aj táto kniha sa čítala takmer sama. Ihneď som sa naladila na romantickú vlnu a presmerovala moje myšlienky do Paríža. Na knihu som už predtým čítala viacero názorov, keďže u našich susedov vyšla už dávnejšie. Mnohí knihu označovali za zatiaľ najslabšiu. Možno aj preto som ju už vopred brala trochu s rezervou. A viete čo? Kniha sa mi páčila viac ako Pekáreň v Brooklyne.

Hlavná hrdinka Nina občas konala dosť nepochopiteľne a naivne. Ale pri romantických oddychovkách je to pre mňa akceptovateľné. Stretávame sa aj s klasickým klišé, keď sa dvaja nemôžu na prvý pohľad vystáť, ale nakoniec je z toho láska ako hrom. Toto všetko som od knihy čakala a som rada, že som túto dávku romantiky aj dostala.

Prostredie Paríža sa mi veľmi páči v akejkoľvek podobe. Tentoraz je to o cukrárňach a skvelých zákuskoch. Ja mám pocit, že už len z čítania o toľkých eclairkach a makrónkach som pribrala. Ešteže som knihu prečítala relatívne rýchlo. Pri opisoch cukrárne som túžila byť na mieste Niny a pochutnávať si v svetoznámom Ladurée. Cukrársky kurz a partia účastníkov mi tak trochu pripomenul výlet do Kodane z prvej knihy. Aj tu zavládla obrovská spolupatričnosť a vzniklo medzi nimi krásne puto.

Cukráreň v Paríži mi dala presne to, čo som od nej čakala. Príjemne strávený čas v nezabudnuteľnej francúzskej metropole. Nechýba romantika, silné priateľstvo a najmä veľa dokonalých aj nedokonalých zákuskov. Odporúčam si pripraviť k čítaniu aj niečo sladké, lebo bez toho môže čítanie vyzerať ako týranie. Kto hľadá jednoduchý romantický únik, tak práve tento príbeh je ideálny. Navyše aj obálka je priam na zahryznutie.

Ďakujem vydavateľstvu Grada za knihu.

https://www.grada.sk/cukraren-v-parizi-100080/

Titul: Cukráreň v Paríži

Originálny názov: The Little Paris Patisserie

Autor: Julie Caplin

Preklad: Alexandra Janogová

Počet strán: 344

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Grada pod značkou Cosmopolis

Foto: Drominička

0 comments on “Cukráreň v Paríži (Julie Caplinová)

Pridaj komentár